USR și Forța Dreptei au depus, marți, la Biroul Permanent al Camerei Deputaților moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Moțiunea se numește ”Siguranță și încredere sau debandată și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat”.

Lucian BodeFoto: Agerpres

Documentul a fost semnat de 50 de deputați USR și Forța Dreptei.

USR consideră că, în cei aproape doi ani de mandat ca ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode a dovedit că prioritatea sa o constituie protejarea intereselor de partid și ale șefului său direct Klaus Iohannis, nu interesul oamenilor.

Dovada cea mai recentă: scandalul celor 600 de BMW-uri „de numai 32.000 de euro, fără TVA”. 98 de milioane de lei, fără TVA, care ajung, printr-o licitație aranjată, la firma prietenului președintelui. Și pare a fi doar începutul în condițiile în care Poliția Română este la un pas să dea aceeași firme alte câteva milioane de lei pentru motociclete.

De asemenea Forța Drepteu susține că Lucian Bode trebuie să dea socoteală în Parlament, cu prilejul dezbaterii moţiunii simple, pentru activitatea desfăşurată în fruntea ministerului.

„În loc să se preocupe de siguranţa cetăţenilor, actualul ministru al Afacerilor Interne sfidează inteligenţa românilor patronând una dintre cele mai mizerabile afaceri de corupţie de după Revoluţie, în favoarea unor apropiaţi ai preşedintelui Klaus Iohannis. Parlamentarii din Forţa Dreptei susţin retragerea sa din funcţia de ministru de Interne şi solicită tuturor parlamentarilor ca prin vot să se disocieze de practicile toxice şi antidemocratice ale lui Lucian Bode”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă trebuie supusă dezbaterii şi votului în plenul Camerei Deputaţilor în maximum o săptămână de la data depunerii.