Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, în discursul ţinut sâmbătă la PSD Bistriţa Năsăud, despre „nevoia ca România să îşi apere valorile” în raport cu Uniunea Europeană, făcând referire la „valori creştine”. „Cred că s-a exagerat un pic şi s-a încercat şi am resimţit cu toţii şi vedem acum efectul creat de această exagerare şi această impunere unor valori sau aşa-zise valori pe care nu le identificăm în valorile noastre creştine”, a susținut Ciolacu.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres
  • „Trebuie să ne păzim şi valorile României în ceea ce priveşte Uniunea Europeană. Vorbeam cu domnul Stănescu - categoric, altă cale pentru Europa şi pentru România nu există, decât o Uniune Europeană.
  • Dar cred că s-a exagerat un pic şi s-a încercat şi am resimţit cu toţii şi vedem acum efectul creat de această exagerare şi această impunere a unor valori sau aşa-zise valori pe care nu le identificăm în valorile noastre creştine.
  • Cred că trebuia să fie cu totul alta calea şi lucrurile ar fi trebuit făcute după mult mai multe discuţii şi mai puţine impuneri.
  • Cred că prioritatea Comisiei Europene în acest moment ar fi fost o practică unitară în ceea ce priveşte criza energetică şi prioritatea noastră în acest moment şi în interiorul Guvernului, şi în interiorul coaliţiei este criza energetică”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Bistriţa Năsăud, unde a participat la alegerile pentru preşedinţia filialei judeţene, scrie News.ro.

El nu a spus care sunt acele valori româneşti despre care consideră că trebuie „păzite” și ce „aşa-zise valori” impune Uniunea Europeană.