USR cere demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei, după acuzațiile de plagiat.

Catalin DrulaFoto: Hotnews

"Cîmpeanu, demisia! Apărătorul plagiatorilor, care el însuşi este un plagiator, nu mai are ce căuta nici măcar o secundă în fruntea Ministerului Educaţiei. Cea mai recentă investigaţie făcută de jurnalista Emilia Şercan arată, negru pe alb, cum Sorin Cîmpeanu nu doar că a copiat într-un curs universitar capitole din munca altor profesori universitari, dar şi-a însuşit apoi în mod fraudulos lucrarea lor", a scris Drulă, pe Facebook.

În opinia sa, Cîmpeanu nu a făcut "decât să legifereze în interesul plagiatorilor".

"Cîmpeanu, care declara recent că nu vede o definiţie a plagiatului 'validă juridic', este un dublu plagiator, care nu a făcut decât să legifereze în interesul plagiatorilor, implicit în interesul său. Proiectele noilor legi ale Educaţiei sunt cea mai clară dovadă în acest sens. Pentru toate astea, Cîmpeanu trebuie să plece", a transmis liderul USR.

Potrivit PressOne, "ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a însuşit în anul 2006, cu modificări neînsemnate", 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în anul 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

În replică, ministrul susține că miza este „blocarea” noilor legi ale educației.