Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că formaţiunea sa nu este interesată de nicio fuziune cu niciun partid şi că a refuzat propunerea Partidului Naţional Liberal în acest sens, transmite Agerpres.

Eugen TomacFoto: Agerpres

„Am stabilit, pentru a linişti tot felul de zvonuri şi de speculaţii politice care au existat: PMP nu este interesat de nicio fuziune cu nimeni. PNL a bătut la uşa PMP şi şi-a dorit să înghită PMP, dar nu ne-a interesat această ofertă. Am refuzat-o şi evident că mergem pe cont propriu. Au fost şi alte partide care au bătut la uşa noastră spre dialog. Suntem deschişi cu toată lumea, însă evident că atunci când e vorba de construcţii politice, ele trebuie să respecte, în primul rând, poziţia politică a partidului care vine din mandatul pe care îl primim de la membri”, a declarat Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă.

Liderul PMP a afirmat că pe viitor e nevoie de o construcţie pe care PMP este pregătit să o facă, una de dreapta autentică, o construcţie „care să oprească valul de populism care a cuprins societatea românească”.

Citește și: