Europarlamentarul Victor Negrescu a obținut sprijinul unui număr important de deputați europeni pentru a solicita reprezentanților Consiliului UE și Comisiei Europene să prezinte urgent un calendar de aderare. De asemenea, oficialilor europeni li se cere să precizeze dacă în luna decembrie va fi supusă la vot extinderea spațiului european de liberă circulație.

Victor NegrescuFoto: Parlamentul European

“Prin această inițiativă, Parlamentul European demonstrează încă o dată faptul că este instituția europeană care a susținut constant aderarea României la spațiul Schengen. (...) Acest demers vine în continuarea petiției pe care am depus-o și care a fost dezbătută de legislativul european, precum și a rezoluțiilor adoptate în acest sens”, a declarat reprezentantul României în Parlamentul European, europarlamentarul Victor Negrescu.

Peste 50 de eurodeputați din toate grupurile politice pro-europene au susținut demersul astfel încât este îndeplinit criteriul tehnic pentru ca procedura parlamentară specifică să fie declanșată și, în consecință, să existe o dezbatere în plenul Parlamentului European.

Eurodeputatul Victor Negrescu a inițiat recent campania #RomâniiMerităÎnSchengen, prin intermediul căreia, în prima parte a anului, au fost contactați toți liderii europeni care pot influența decizia privind aderarea României la spațiul Schengen, iar în prezent, în întreaga țară, se strâng mesajele de susținere a acestui obiectiv, transmise de români prin intermediul a zeci de mii de cărți poștale puse la dispoziție de organizatori și care vor fi depuse la sediul Consiliului.