Liberalii doresc să mențină subvenţionarea preţului doar pentru motorină, nu şi pentru benzină, susțin surse politice pentru HotNews.ro. De partea cealaltă, social-democrații nu sunt de acord cu propunerea colegilor de guvernare considerând-o „discriminatorie”.

Carburanti - pompa benzinarieFoto: DreamsTime

Potrivit surselor citate liberalii consideră că e necesar menținerea subvenției doar pentru motorină întrucât prețul benzinei s-a stabilizat. De altfel PNL intenționează să facă această propunere în ședința Coaliției de la ora 17.00.

Totodată liderii PNL, PSD și UDMR trebuie să decidă dacă valoarea subvenţiei va fi menţinută la 50 de bani.

De precizat ar fi că PSD nu este de acord cu propunerea PNL și dorește ca prelungirea subveționării prețului să fie atât la motorină cât și la benzină. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că menținerea subvenției doar pentru motorină „ar fi o măsură discriminatorie”.

Totodată UDMR susține ca măsura compensării la carburanți atât la benzină cât și la motorină să continue până la primăvară, pe motiv că bugetul poate susține aceste costuri.

Subvenționarea prețului la carburanți s-a aplicat pe trei luni și urmează să expire pe 30 septembrie. Impactul bugetar pe cele trei luni a fost de 900 de milioane de lei.