​​Marcel Ciolacu susține că niciun membru PSD nu l-a atacat pe premierul Nicolae Ciucă și îi avertizează pe liderii PNL să-și potolească oamenii care ies cu declarații anti-PSD. Liderul social-democrat spune că actuala Coaliție este „în acest moment cea mai bună variantă”, dar, dacă nu va mai funcționa, singura soluție sunt anticipatele.

Nicolae Ciuca si Marcel CiolacuFoto: AGERPRES

„Eu cred că în acest moment cea mai bună variantă este această coaliţie. Bine ar fi, totuşi, să-i bage în şedinţe pe toţi care ies şi clăncănesc aşa, neîntrebaţi şi prosteşte, să se afirme ei, e fenomenul de scăriţă, dacă te iei de lider… Niciun membru PSD, niciun lider PSD din ţară, niciun membru al Parlamentului sau membru al Guvernului sau lider local nu a spus ceva la adresa domnului Nicolae Ciucă, primul ministru al României şi preşedintele Partidului Naţional Liberal. Poate domnii liberali care se uită la noi acum şi liderii lor înţeleg ceva din ce le-am transmis. Nimeni”, a declarat Marcel Ciolacu la România Tv.

Întrebat de varianta alegerilor anticipate, liderul PSD a spus că acestea „nu sunt oportune” în actualul context de criză energetică și război la granița României. El nu a exclus însă alegerile înainte de termen, dacă această Coaliție cu PNL nu va funcționa.

„În cazul în care nu va funcţiona această coaliţie şi nu încearcă totuşi să ajungem la un bun simţ – când începi să înjuri placa suedeză ai depăşit o linie roşie – dacă nu funcţionează această coaliţie nu avem ce face, ne întoarcem la votul românilor. Românii au întotdeauna dreptate şi cu asta am încheiat discuţia. Nu e un capăt de ţară”, a adăugat liderul PSD.