Fostul ministru al Culturii Daniel Breaz a anunțat că a intrat în PNL, după ce în august 2020 pleca din PSD reclamând un ”leadership haotic”, pentru a intra în octombrie 2020 în partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Daniel BreazFoto: AGERPRES

  • „Am decis să mă întorc în arena politică. Și asta pentru că vreau să pun în slujba comunității albaiuliene toată experiența și maturitatea politică dobândite de-a lungul carierei mele.
  • Politicile publice bazate pe evidențe sunt cele care ar trebui să stea la baza fiecărei decizii. Am găsit în echipa PNL oameni politici care îmbrățișează aceeași idee, dispuși să pună comunitatea și binele acesteia pe agenda de priorități. Am credința că alături de Partidul Național Liberal voi avea șansa de a construi”, a scris pe pagina sa de Facebook Daniel Breaz.

Daniel Breaz spunea în august 2020 că PSD a devenit un partid "slab, incoerent, fără strop de logică în decizii, cu leadership haotic": "Nu se mai gândește pe termen mediu și lung, ci doar de azi pe mâine și într-o paradigmă a supraviețuirii personale".

În octombrie 2020, președintele filialei Pro România Alba, Horațiu Florea, declara că Daniel Breaz a intrat în partid.

În august 2019, Daniel Breaz a fost ministru interimar al Educaţiei, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Ecaterinei Andronescu de la acest minister.

În mandatul de ministru al Culturii în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, Daniel Breaz s-a remarcat prin greșeli gramaticale, printr-o demonstrație despre cum să nu vorbești limba lui Shakespeare la Bruxelles sau prin declarațiile potrivit cărora o mamă şi doi copii nu reprezintă o familie: "A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”.