Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a anuntat se va retrage de pe scena politica, urmand sa se ocupe de actiuni din sfera societatii civile, relateaza NewsIn. Declaratia vine in contextul in care in 20 aprilie va avea loc congresul de fuziune prin absorbtie a PNL cu Actiunea Populara.

Emil Constatinescu nu va face parte din PNL dupa fuziunea prin absorbtie a partidului Actiunea Populara iar decizia sa nu este legata de vreo nemultumire, ci de intentia sa de a contribui la "reconstructia elitelor intelectuale" din Romania.

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat, vineri ca viitorul congres de fuziune va avea loc, cel mai probabil, pe 20 aprilie, decizia urmand sa fie luata in cadrul Delegatiei Permanente a partidului, programata pentru 20 martie.

Membrii Actiunii Populare ar putea primi un post de vicepresedinte si unul de simplu membru in Biroul Politic Central al liberalilor.

Zoe Petre, Sorin Botez si Smaranda Enache se numara printre membrii mai cunoscuti ai Actiunii Populare si posibili oameni ce vor fi chemati sa faca parte din BPC. Membri ai AP ar putea fi inclusi si pe listele pentru consiliile judetene.

PNL are in vedere si incheierea unor aliante punctuale cu PNTCD, in vederea alegerilor locale, asa cum s-a intamplat la Timisoara, unde liberalii vor sustine candidatura lui Gheorghe Ciuhandu pentru un nou mandat la primarie.