Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat sâmbătă că în România femeile reprezintă mai mult de 50% din populaţia ţării, însă în Parlament reprezentarea acestora este de mai puţin de 20%, adăugând că este un susţinător al cotelor de gen în politică.

Nicolae CiucaFoto: Guvernul Romaniei

"În România, femeile reprezintă mai mult de 50% din populaţia ţării, însă în Parlament reprezentarea acestora este de mai puţin de 20%. Sunt un susţinător al cotelor de gen în politică şi nu doar o dată am făcut public angajamentul meu de a promova mai multe femei pe listele locale şi parlamentare", a scris Ciucă, pe Facebook.

El a adăugat că meritocraţia şi cotele de gen nu se exclud reciproc, "iar această soluţie este doar un mijloc pentru promovarea respectului şi a echităţii de gen în politica românească".

"Am transmis toate aceste lucruri, astăzi, la Şcoala de vară a femeilor liberale şi le-am asigurat de tot sprijinul meu şi al Partidului Naţional Liberal pentru echilibrarea sistemului politic românesc şi nu numai. Noi, liberalii, trebuie să le oferim tuturor românilor, indiferent de gen, regiune, statut social sau economic, toate oportunităţile pentru a se dezvolta aşa cum îşi doresc, aşa cum merită", a mai spus liderul liberal.

Ciucă a mai afirmat că sunt necesare demersuri pe tema numărului redus al femeilor în structuri de conducere în politică.

"Numărul doamnelor şi domnişoarelor în structurile de conducere atât la nivel politic, cât şi la nivel guvernamental este cât se poate de redus (...) Avem nevoie de dialog şi avem nevoie ca fiecare dintre partidele politice să înţeleagă acest aspect, iar în Guvern este cât se poate de evident că avem o singură doamnă la masa Guvernului. Trebuie să recunoaştem această problemă, trebuie să găsim soluţii şi cred că doar prin implicare, prin dialog, prin convingere putem să atingem acest deziderat", a declarat Nicolae Ciucă. (sursa: Agerpres)