Președintele PMP, Eugen Tomac, spune că îi este rușine să meargă la o deschidere de an școlar în România și că este revoltat de lecțiile date de politicieni în prima zi de școală.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Îmi produce o revoltă profundă valul de “lecții” date de politicieni în prima zi de școală. Nu merg azi la nicio deschidere pentru că îmi este rușine. Cred că politicienii ar trebui să citească mai întâi câteva date înainte de a se înghesui făloși prin școli pentru a le spune, de cele mai multe ori, lucruri trăsnite elevilor. Peste 50% dintre elevii noștri nu știu să citească bine, să scrie corect sau să calculeze - numim asta analfabetism funcțional. Aproape 4000 de școli nu au autorizație ISU în prima zi de școală. 1400 de unități de învățământ în era digitală nu sunt conectate la internet. Deși este cel mai important domeniu în care trebuie să investească statul, bugetul pentru educație în acest an este 2,28% din PIB”, a scris Tomac pe Facebook.

Liderul PMP mai spune că „lipsa investițiilor în sistemul de învățământ ne va ține blocată dezvoltarea țării pentru următorii 50 de ani”.

CITEȘTE ȘI: