Liderii Coaliției s-au reunit, miercuri, la guvern pentru a tranșa câteva probleme aflate pe agenda Executivului. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că pe agenda discuțiilor s-au aflat teme precum rectificarea bugetară, dar și solicitarea PSD privind reglementarea pieței energiei pentru consumatorii casnici. Potrivit surselor citate, PSD și PNL nu au ajuns la un consens privind tarifele la energie.

Liderii Coalitiei - Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Kelemen HunorFoto: AGERPRES

UPDATE 18.50 Ședința Coaliției s-a încheiat fără nicio decizie în ceea ce privește propunerea PSD privind reglementarea prețului la energie.

De asemenea, subiectul discursului premierului ungar Viktor Orban nu a fost abordat.

Potrivit surselor citate, există nemulțumiri în ceea ce privește banii alocați la rectificarea bugetară, Ministerul Educației fiind una dintre instituțiile care primește cea mai mică sumă.

O altă temă pe care social-democrații o vor clarificată este reglementarea pieței de energie pentru consumatorii casnici. Propunerea PSD nu este privită cu ochi buni de către liberali, care refuză revenirea la o piața reglementată. „Se caută în continuare soluții”, susțin sursele citate.

La sfârșitul lunii iulie, social-democrații au anunțat public că se impune reluarea, la nivelul coaliției de guvernare, a discuțiilor privind aplicarea reglementării prețurilor la energie și gaze în România, pe o perioadă limitată. Social-democrații au revenit cu această solicitare, prezentată încă de la începutul anului și susțin că realitatea economico-socială o impune.

În urmă cu o zi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu se mai poate continua pe o perioadă lungă de timp cu ordonanţa de urgenţă privind preţurile la energie şi trebuie luate măsuri distincte, pe fiecare domeniu în parte.

O a treia temă care se va aborda în ședința Coaliției este o viitoare remaniere a miniștrilor care nu au performat. Potrivit surselor HotNews.ro, remanierea va avea loc undeva în toamnă, după luna septembrie iar discuțiile vor fi demarate la întâlnirea de miercuri de la Guvern.

De precizat este că la ședința de la Guvern, vicepremierul Kelemen Hunor nu participă pentru că este în continuare în vacanță. Potrivit surselor politice, liderul UDMR ar urma să-și încheie concediul și să revină în țară vineri, 12 august.