Scandalul continuă la Primăria sectorului 1. Clotilde Armand îl acuză vineri, pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, că blochează din nou digitalizarea primăriei din fonduri europene. Nu este primul conflict de acest gen la Primăria sectorului 1. De la preluarea mandatului de primar, Clotilde Armand a întâmpinat opoziția consilierilor PSD și PNL, iar scandalurile s-au ținut lanț.

​​Clotilde ArmandFoto: Facebook - Clotilde Armand

De aceasta dată, Clotilde Armand prezintă pe pagina sa de Facebook o înregistrare video a unei şedinţe a consiliului local Sector 1 în care consilierii PNL au refuzat să voteze pentru digitalizarea primăriei.

„Iată înregistrarea şedinţei de Consiliu Local al Sectorului 1 de săptămâna trecută şi momentul în care consilierii PNL au refuzat să voteze digitalizarea primăriei din fonduri europene şi alte proiecte fără motiv, la ordinele ministrului Cercetării. Nu mai sunt necesare alte explicaţii. Imaginile vorbesc de la sine. Problema de fond cred că este alta: eu vreau digitalizarea prin fonduri europene, consilierii PNL-PSD vor digitalizare cu fondurile primăriei. Concluzia o trageţi voi. Aşa blochează proiectele comunităţii. Nu ne lăsăm şi voi reveni cu ele până când le vor vota”, a scris edilul.

Armand îl atacă din nou pe liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja catalogându-l „un personaj detestabil cocoţat în fruntea unei filiale politice istorice ajutat doar de moştenirea numelui (fiul unui fost lucrător în comerţul exterior înainte de 1989, membru FSN şi vicepreşedinte Bancorex), a devenit peste noapte ministru fără nici un fel de competenţe în materie de Digitalizare şi Cercetare” .

Postarea de pe Facebook vine după ce consilierii locali ai PNL au reacționat la acuzațiile liderului PNL sector 1, Sebastian Burduja.

În replică, consilierii locali ai PNL o dau în judecată pe Clotilde Armand

În urmă cu o zi, consilierii locali ai PNL Sector 1 au anunţat că o vor chema pe primarul Clotilde Armand în judecată, din cauza ştirilor false „propagate în spaţiul media de Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, prin armata de troli şi prin funcţionari din aparatul de specialitate plătiţi din bani publici”.

Aceştia susţin că primarul Sectorului 1, printr-un abuz în serviciu săvârşit cu sprijinul funcţionarilor din aparatul de specialitate, refuză cu rea credinţă să pună în aplicare Hotărârile Consiliului Local al Sectorului 1, arătând că acest abuz a fost constatat şi de echipa de control a Instituţiei Prefectului prin raportul din 5 mai, prin care stabileşte şi un plan de măsuri, cu termene şi responsabilităţi concrete. Consilierii locali ai PNL Sector 1 mai susţin că şi acest raport este ignorat de primar.

Armand denunță că PNL a blocat, cot la cot cu PSD, toate proiectele de dezvoltare

Săptămâna trecută, primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză PNL că blochează, "cot la cot cu PSD", toate proiectele de dezvoltare din sector, iar ordinele "le vin de mai sus". Ea amenință că în această săptămână va depune plângeri penale pentru abuz în serviciu împotriva consilierilor locali care "sunt împotriva intereselor publice". Totodată aceasta le-a cerut locuitorilor din zona Nicolae Titulescu - Banu Manta să meargă la următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) ca să o susţină în demersul de deschidere a parcării de sub Pasajul Basarab, închisă de peste 10 ani.