Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a anunțat miercuri, în ședința de Guvern, că au fost înființate noi oficii consulare de carieră la Chișinău, la Madrid și la Roma.

Bogdan AurescuFoto: AGERPRES

„Putem informa că în acest an au fost operaționalizate Consulatele Generale de la Chișinău, de la Madrid și de la Roma; de asemenea, deja anul trecut Consulatul de la Melbourne a fost, și el, operaționalizat, iar în perioada următoare, și anume în luna august, se va operaționaliza Consulatul General de la Londra și cel de la Paris. De asemenea, în a doua parte a anului, Consulatul General de la Nantes și, respectiv, Biroul Consular de la Belfast, respectiv, Consulatul General de la Salzburg, până la finalul anului”, a anunțat Aurescu în ședința Guvernului.

Ministrul a mai spus că s-a organizat o misiune consulară itinerantă în Bangladesh, la Dhaka, care a acordat peste 5.400 de vize de muncă. De asemenea ministerul pregătește o misiune similară în Nepal, pentru că „Bangladesh, Nepal, India sunt sursele de forță de muncă străină cele mai importante”, a precizat Aurescu.