PSD își păstrează locul întâi în intențiile de vot, cu un procent de 35% în intențiile de vot, potrivit ultimului sondaj Avangarde realizat la comanda PSD, în iunie.

Marcel CiolacuFoto: AGERPRES

PNL se situează pe locul al doilea, la mare distanță de partenerii de Coaliție. Liberalii sunt creditați cu un scor electoral de 20%.

AUR se află pe locul trei cu 12%, urmat de USR cu 9% și UDMR cu 5%.

PMP apare în luna iunie creditat cu 5%, atingând astfel pragul electoral.

Spre deosebire de analiza anterioară a Avangarde, PSD a scăzut un procent, AUR și USR au pierdut câte două procente, iar PNL are un plus de 1%.

34% dintre români ar vrea plafonarea prețului la carburanți

Peste 3 din 10 români spun că plafonarea prețului la carburați este soluția optimă pentru scăderea prețurilor(34%), în vreme ce 23% au optat pentru scăderea TVA.

Doar 7% dintre respondenți spun că statul nu trebuie să intervină în economie, iar 34% nu pot aprecia ce măsurură ar fi potrivită ca prețurile la benzină și motorină să scadă.

Două treimi dintre respondenți, de acord cu impozitarea cu 80% a pensiilor speciale

65% dintre cei chestionați de Avangarde sunt de acord cu impozitarea cu 80% a pensiilor speciale.

6 din 10 respondenți spun că sunt de acord cu deduceri pentru românii cu salarii mici și impozitarea suplimentară a salariilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui.

De asemenea, peste jumătate, adică 55%, spun că sunt de acord ca multinaționale să plătească o contribuție de 0,5% din cifra de afaceri pentru sănătate și educație pe o perioadă limitată de 2 ani.

Sondajul Avangarde a fost efectuat în perioada 22.06.2022 – 30.06.2022 pe un eșantion de 903 persoane, prin metoda CATI.