REPER, partidul lui Dacian Cioloş, a anunțat marți plecarea din USR a unui nou parlamentar - Alin Prunean, deputat de Sălaj. Este al treilea membru al Parlamentului României care se alătură REPER.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Vom merge înainte, aproape de oameni, vom munci împreună şi pentru aceştia, aşezat, pentru că oamenii sunt cei care dau tonul vremurilor.
  • Fiecare dintre noi are un cuvânt de spus despre cum construim un prezent în care să fim în siguranţă, despre cum pregătim un viitor orientat spre încredere, bunăstare şi respect.
  • Învăţăm din greşeli, ni le asumăm şi mergem înainte", a afirmat deputatul demisionar, Alin Prunean, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a REPER.

Este al treilea parlamentar care demisionează din USR și migrează la partidul înființat de Dacian Cioloș. Cu o zi în urmă, REPER a anunțat că un alt parlamentar USR, Cristina Rizea, deputat de Constanţa, a decis să se alăture formaţiunii.

Câți parlamentari ar urma să demisioneze din USR și să se înscrie în REPER

În jur de 11 parlamentari din cei 80 de senatori și deputați USR ar urma să demisioneze, treptat, din partid și să se înscrie în formațiunea fondată de Dacian Cioloș.

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, declara la Profit News TV că cei care vor demisiona din partid vor face asta pe etape şi "nu pleacă toţi deodată, ceea ce nu prea e ok, pentru că vor să dea impresia că USR se sparge”.

Recent, Drulă l-a atacat dur pe Dacian Cioloș, acuzându-l că instrumentează plecarea parlamentarilor USR.

  • ”Ce urmează să vedeți în următoarele zile e un plan gândit și executat de Cioloș, un plan lipsit de demnitate, în care îi folosește pe acești oameni ca să câștige prin distrugere.
  • E un gest nedemn, îi forțează să devină traseiști. Proiectează această lipsă de demnitate asupra unor oameni aleși în acest proiect.
  • Am înțeles din februarie că lui Cioloș îi lipsește dorința de a construi. Dacă nu poate depune acest efort de construcție, decența ar trebui să îi spună măcar să se retragă. El alege un efort de distrugere. Se mai separă apele câteodată în opoziție”, spunea liderul USR în urmă cu o săptămână, într-o conferință de presă.

Dacian Cioloș și europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa și Dragoş Tudorache au demisionat din USR în 31 mai şi au declanşat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice 0 Reînnoim Proiectul European al României (REPER).