Europarlamentarul Ramona Strugariu este de părere că preşedintele Klaus Iohannis nu a separat justiţia e imixtiunile politice pe durata mandatului său şi ar fi putut face mult mai multe în această privinţă.

Ramona StrugariuFoto: Parlamentul European

”Nu e treaba politicienilor să decidă despre actul de justiţie (...) treaba politicienilor este să faciliteze calitatea actului de justiţie şi să se asigure că există echilibru şi separare a puterilor în stat”, a declarat, duminică, la Prima Tv, europarlamentarul Ramona Strugariu, scrie news.ro.

”La fiecare dintre rapoartele MCV (...) unul dintre principalii factori semnalaţi a fost acest factor politic, de instabilitate politică şi de tentaţie permanentă de ingerinţă a politicului în justiţie şi în sistem”, a mai afirmat Strugariu.

Întrebată dacă preşedintele Klaus Iohannis a separat această zonă a justiţiei de imixtiunile politice sau, dimpotrivă, Ramona Strugariu a afirmat: ”Răspunsul meu astăzi este că nu. Şi are un rol de mediator, pe care ar fi trebuit să şi-l asume, tocmai pentru a asigura acest echilibru al puterilor în stat”.

Potrivit europarlamentarului, ”există o foarte mare responsabilitate, ca preşedinte, să faci asta, indiferent de partidul care te-a crescut”.

”Cred că se poate mult mai bine de atât, de la nivel de preşedinţie, ca să ştii că statul funcţionează”, a mai afirmat Strugariu.