Conducerea Actiunii Populare se va intruni in cel mai scurt timp pentru a definitiva calendarul fuziunii cu Partidul National Liberal, se arata intr-un comunicat al AP. Reactia vine la doua zile dupa ce conducerea liberala a decis sa incerce aliante cu AP, PC si PNTCD: "Reunindu-ne fortele, vom reusi sa consolidam capacitatea de actiune si prestigiul acelor forte care militeaza consecvent impotriva populismului si a tendintelor de autoritarism pentru progresul democratic al Romaniei", se arata in comunicat.

"Pentru a reusi sa stavilim tentativele de monopolizare a deciziei politice de catre un singur partid, de catre o singura persoana care doreste sa fie considerata ca unic salvator al Romaniei, Proclamatia de la Timisoara cerea unitate, si aceasta unitate este la fel de necesara si astazi. Astazi, cand capacitatea reala a unui partid extraparlamentar de a-si promova ideile si programele este practic inexistenta, singura solutie realista pentru ca proiectele noastre sa poata deveni baza unor politici nationale este unirea dintre partidele care impartasesc aceleasi valori fundamentale", se mai arata in comunicat.

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la finalul sedintei conducerii centrale, ca Delegatia Permanenta convocata pentru 20 martie va lua o decizie privind fuziunea liberalilor cu membrii Actiunii Populare. Liberalii au de asemenea in vedere discutii si cu PC si PNTCD, a precizat Orban.

Orban a exlicat ca, in sedinta de luni a Biroului Politice Central, s-a discutat despre continuarea procesului de coagulare in jurul PNL a fortelor de dreapta din Romania, atat forte politice, cat si cele apartinand societatii civile.

De altfel liberalii au stabilit deja o echipa de negociere formata din vicepresedintii Crin Antonescu si Mihai Voicu, precum si din secretarul general Dan Motreanu, echipa ce va negocia cu celelalte forte politice si sociale care sustin valorile dreptei.

Anul trecut, liberalii au semnat o platforma de centru-dreapta cu Actiunea Populara si cu PNTCD, insa nu au acceptat sa mearga pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European.