AUR se confruntă cu demisii în lanț ale parlamentarilor, care atacă dur conducerea partidului, ultimul dintre ei, Iulian Câcău, acuzându-l, printre altele, pe George Simion, de "petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie". Liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu, a calificat acuzaţiile demisionarilor drept „extrem de grave, frizând penalul, dar nefondate”. El spune că aceştia puteau fi aduşi în faţa justiţiei dacă nu se bucurau de imunitatea parlamentară.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "E foarte urât şi e regretabil când despărţirile se produc cu aruncare de noroi şi cu acuzaţii absolut nefondate.
  • Niciunul dintre cei care au lansat tot felul de aberaţii în spaţiul public nu a putut produce o dovadă a afirmaţiilor pe care le-a făcut.
  • Şi unele dintre afirmaţii au fost extrem de grave, frizând penalul. Norocul lor că sunt protejaţi, cel puţin cei din Parlament, de imunitatea parlamentară asupra declaraţiilor politice, altminteri puteau fi aduşi în justiţie, pentru că ne-au făcut mari prejudicii. Nu lui George (n.r. Simion) ca persoană, ci întregului partid", a afirmat Claudiu Târziu, miercuri, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Târziu a spus că, pe lângă cei care au plecat din AUR, mai sunt câţiva care ar trebui să părăsească partidul înainte de a fi daţi afară: "Mai ştiu eu câţiva care ar trebui să plece şi bine ar face să plece înainte de fi daţi afară, ca să nu mai alimenteze tot felul de zvonuri şi de porcării".

El a susținut că cei nemulţumiţi de partid puteau să-şi facă dreptate apelând la proceduri prevăzute în statutul AUR, nu să iasă în public şi să prejudicieze imaginea partidului.

  • "Sunt multe căi de atac până la atacul public la care s-au dedat unii dintre foştii noştri colegi, din păcate. Ieşirile lor spun mai mult despre ei, decât despre noi, în ciuda a ceea ce îşi imaginează.
  • Cum ai putut să stai într-un loc unde se petrec asemenea grozăvii? Şi, nu-i aşa, cine se aseamănă se adună, înseamnă că şi tu eşti, într-un fel, de aceeaşi teapă, dacă mă zugrăveşti atât de urât", a adăugat Târziu.

Demisii și acuzații privind „petreceri cu acte de preacurvie”

AUR se confruntă cu un val de demisii, de la finalul lunii martie, când și-au anunțat plecarea deputații Nicolae Roman și Dănuț Aelenei, acesta din urmă cerând protecţia instituţiilor statului, susținând că ar fi fost ameninţat.

După demisiile acestora, AUR a anunțat că Biroul naţional de conducere al partidului a decis în unanimitate excluderea din partid a deputaţilor Dănuţ Aelenei, Nicolae Roman şi Ciprian Ciubuc.

În 4 mai, și-a anunțat demisia din AUR și deputatul Daniel Rusu, el acuzându-l, printre altele, pe George Simion că le cere membrilor de partid să plătească lunar o cotizație de 50 de lei.

Ultimul parlamentar demisionar din AUR este deputatul Iulian Câcău, liderul filialei AUR Satu Mare. El a demisionat marți, lansând acuzații dure la adresa președintelui partidului, George Simion.

El a susținut, pe Facebook, că, după ce AUR a ajuns partid parlamentar, ”au apărut fripturiștii”, "personaje expirate politic”, care ”făceau vizite dese prin biroul lui George Simion, promiteau marea cu sarea, iar George mi-i trimitea și mi-i impunea (am dovezi înregistrări, convorbiri, chiar și propuneri nu tocmai ortodoxe)”.

  • ”Fariseismul pe care acest lider îl practică este de-a dreptul grotesc, să te folosești de imaginea bisericilor creștine, iar tu să organzezi congresul partidului duminica în timpul Sfintei Liturghii, să inițiezi acțiuni și proteste duminica când oamenii sunt chemați la rugaciune, să organizezi petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie și să te numești creștin-familist e total deplasat!", a mai acuzat deputatul demisionar.

George Simion a reacționat spunând că deputatul de Satu Mare era "un impostor".

  • "Într-o notă de glumă, probabil că domnul Câcău s-a supărat că n-am vrut să-l luăm și pe el la petreceri cu noi. Acum, serios vorbind, omul este un impostor. Este exclus și nu reprezintă pe nimeni în Satu Mare de peste șase luni. Merge la alt partid și s-a trezit să dea aceste declarații denigratoare la adresa noastră", a spus Simion, potrivit realitatea.net.