Deputații USR au decis prin vot, marți, excluderea deputatului Andrei Lupu din grupul parlamentar și din partid după ce acesta a criticat dur conducerea partidului.

USR PlusFoto: Facebook USR Plus

Prezent la ședință, președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a spus că „un asemenea comportament calomnios, cu minciuni sfruntate la adresa partidului, nu poate fi tolerat”, conform unor surse din partid.

Andrei Lupu își pierde și funcția din Biroul Permanent al Camerei Deputaților. El va fi înlocuit de deputatul Daniel Blaga.

Ce a spus Andrei Lupu despre conducerea USR

Deputatul Andrei Lupu a criticat dur conducerea partidului, într-un interviu de săptămâna trecută pentru SpotMedia, în care a dezvăluit care sunt problemele și nemulțumirile din interiorul USR.

Secretariatul general al USR, care administrează banii publici primiți de partid ca subvenție, a blocat accesul echipei de auditare alcătuită din experți financiari pentru a verifica documentele, a spus Andrei Lupu, în interviul pentru SpotMedia. Auditul a fost propus de Dacian Cioloș după ce a devenit președinte al partidului, a dezvăluit deputatul USR.

„Dacian Cioloș a propus două auditări: în privința modului în care au fost administrați banii până în acel moment și în privința modului în care s-au desfășurat alegerile în cadrul filialei Diaspora, cea mai mare după București. Ambele au fost aprobate în BN și apoi blocate”, a spus Andrei Lupu.

Deputatul USR lua în calcul să îl urmeze pe Dacian Cioloș

Andrei Lupu era nemulțumit de echipa restrânsă de conducere a partidului și spunea că Dacian Cioloș ar putea fi urmat de foarte mulți membri într-un nou partid.

„Adevăratele decizii ale USR se iau într-o cameră închisă, în care nu aude nimeni ce se întâmplă. Cea mai mare parte a membrilor e ignorată de la discuțiile importante”, a acuzat Andrei Lupu în interviul pentru SpotMedia.

Săptămâna trecută, deputatul Andrei Lupu a declarat pentru HotNews.ro că ia în calcul foarte serios să-și dea demisia din USR și să treacă alături de Dacian Cioloș

”Nu am semnale că actuala conducere USR ar lua în calcul problemele pe care le-am sesizat de-al lungul timpului deși s-a cerut în mod insistent în interior organizarea unor dezbateri interne asupra statutului USR, dar și realizarea unor audituri pentru alegerile interne. Asta a deranjat și a nemulțumit mulți colegi. Atât timp cât USR nu înțelege că este un moment de cotitura pentru partid, iau în calcul să-mi depun demisia”, a spus săptămâna trecută pentru HotNews.ro Andrei Lupu.

În urmă cu o săptămână, Dacian Cioloș și europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța și Dragoș Tudorache și-au anunțat demisia din Uniunea Salvați România și înființarea unui nou partid politic - REPER - Reînnoim Proiectul European al României.