PNL și PSD se întrec în evenimente prin care vor să puncteze mediatic realizările lor în primele șase luni de guvernare. Liberalii se reunesc joi după-amiază, la Brașov în Liga Aleșilor Locali unde premierul Nicoale Ciucă le va da primarilor raportul privind activitatea Guvernului. De partea cealaltă, social democrații își prezintă la ora 18.00, într-o conferință de presă, bilanțul activității miniștrilor, într-un eveniment organizat la Parlament.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu la ParlamentFoto: Hotnews

Liberalii au sărbătorit săptămâna aceasta, alături de Klaus Iohannis 147 de ani de liberalism. Conducerea PNL a organizat evenimente presărate pe parcursul întregii săptămâni. La vila Florica din Arges a fost prezent și președintele Klaus Iohannis care le-a explicat românilor și liberalilor, de ce a făcut alianță cu PSD la guvernare și de ce era nevoie ca Nicolae Ciucă să fie șef de partid.

De asemenea, liberalii din toată țara se reunesc la Brașov, joi și vineri în două evenimente importante pentru partid: Liga Aleşilor Locali şi Consiliul Naţional.

În acest context, premierul Nicolae Ciucă se întâlnește cu primarii și liderii locali ai PNL la ora 16.00. Pe agenda evenimentului, organizatorii au trecut la ora 17.00 în programul premierului și prezentarea activității Guvernului din ultimele șase luni. Practic, Nicolae Ciucă va da raportul activității Guvernului, liderilor PNL iar evenimentul va fi mediatizat de televiziuni și transmis pe pagina de Facebook a partidului.

Raportul premierului se desfășoara cu o oră înaintea evenimentului organizat de social-democrați, la Parlament unde miniștrii PSD urmează să-și prezinte bilanțul activității pe cele șase luni de guvernare.

PSD a organizat pentru joi, ora 18.00, la Parlament prezentarea în detaliu a măsurillor implementate de miniștrii săi.

Astfel, potrivit comunicatului de presă, miniștrii PSD vor expune „măsurile referitoare la susținerea categoriilor vulnerabile, siguranța alimentară a românilor, sprijinul pentru agricultură și industria alimentară, independența energetică, precum și la granturile, creditele și garanțiile de stat pentru firmele românești”.

De asemenea, evenimentul va fi transmis de televizuni dar și pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.