Vlad Voiculescu, președintele USR București și o serie de parlamentari, aleși locali și lideri USR din Capitală spun că nu vor urma exemplul lui Dacian Cioloș și al europarlamentarilor care vor demisiona din formațiunea politică.

Vlad Voiculescu si Dacian CiolosFoto: AGERPRES

„Vă transmitem câteva gânduri în lumina anunțului intern al mai multor colegi europarlamentari de a demisiona din partid. Trebuie să recunoaștem că am fost tulburati de vestea plecării lor. Sunt și rămân prietenii noștri, oameni care au pus umărul la construcția politică în care suntem astăzi și la schimbarea României.

„Vă spunem însă de la început că noi nu plecăm. Nimeni din conducerea filialei București și niciunul dintre reprezentanții noștri în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă. Rămânem aici și construim mai departe în USR”, se spune într-o scrisoare către colegii din USR.

„Partidul acesta va fi așa cum vom ști și vom munci să îl construim împreună. Avem procese interne de îmbunătățit, propuneri interne ale membrilor care trebuie discutate și o cultură organizațională încă în formare”, spun în mesaj Vlad Voiculescu, deputații Diana Buzoianu și Diana Stoica, senatorii Ștefan Pălărie și Simona Spătaru, viceprimarul Horia Tomescu și numeroși consilieri locali și lideri USR din București.

„Astăzi, USR PLUS este alternativa la cleptocrația feudală susținută de FSN pe roșu și FSN pe galben. Și asta nu doar la Bruxelles, nu doar la București, ci peste tot: în sute de sate și orașe, în Parlamentul României și în Parlamentul European. Nu a fost ușor să construim ceea ce este partidul astăzi. Două cicluri electorale și o fuziune (încă neterminată) au fost necesare pentru a ajunge aici. Și știm cu toții că este doar începutul”, afirmă aceștia.

Reacția lui Vlad Voiculescu și a celorlalți politicieni USR vine după ce surse din partid au dezvăluit pentru HotNews că Dacian Cioloș, rămas fără funcția de președinte, vrea să plece din partid împreună cu europarlamentarii veniți din PLUS care pregătesc o demisie colectivă. Cioloș le-ar fi spus că este timpul pentru o construcție nouă.