„Cătălin merită încrederea useriștilor. Cătălin merită încrederea românilor”, a scris Dan Barna pe Facebook, ca mesaj de susținere pentru Cătălin Drulă după ce acesta și-a anunțat oficial candidatura la președinția Uniunii Salvați România. La mesajul lui Barna a comentat și Tudor Chirilă.

HotNews.roFoto: Hotnews

„USR este acum cel mai mare partid de opoziție. Singurul partid liberal din România. Dar lupta pentru destinul României va fi una grea. Suntem noi și colosul PSD-PNL. Și în joc este modernizarea țării noastre. Cătălin este un om al faptelor și am încredere în capacitatea lui de a duce organizația mai departe”, a scris Dan Barna, după ce Cătălin Drulă, momentan președinte interimar după demisia lui Cioloș de la conducerea partidului, a anunțat sâmbătă că va candida pentru șefia USR.

Reacția lui Tudor Chirilă: „Ce bine ar fi fost dacă predați șefia USR după ce ați pierdut la prezidențiale. Așteptările după europarlamentare au fost mari”

  • „Ce bine ar fi fost dacă ați fi predat șefia partidului după momentul în care n-ați reușit să intrați în turul doi la prezidențiale”, i-a replicat Tudor Chirilă, actor și solistul trupei Vama ce s-a remarcat în ultimii ani cu numeroase poziții civice.
  • „Așteptările după europarlamentare au fost mari, iar dumneavoastră nu v-ați ridicat la nivelul scorului partidului. V-a depășit Viorica Dancila. Cu toate astea, ați mers înainte. După care ați prezidat un partid măcinat de lupte interne pe care le catalogați drept democratice și cu rostul de a șlefui o viziune”, a spus Chirilă.
  • „Ați cam gestionat un eșec și ați ratat sublim să va apărați inteligent de demonizarea singurului partid din opoziție. Spre dezamăgirea celor care așteaptă o alternativă reală la mizeria uselistă. Luați comentariul asta că pe unul constructiv sau adânciți-va în convingerea că ați făcut totul că la carte”, a mai spus Tudor Chirilă.

Cătălin Drulă candidează oficial la șefia USR

„Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des și laud la fel. Și mereu o fac sincer și fără ocolișuri. Cred că USR are nevoie de organizare, energie și o mână hotărâtă pe volan. Și că sunt persoana potrivită pentru asta”, a anunțat Drulă.

Potrivit acestuia, USR este acum cel mai mare partid de opoziție și singurul partid liberal din România. „Dar lupta pentru destinul României va fi una grea. Suntem noi și colosul PSD-PNL. Și în joc este modernizarea țării noastre”, spune Drulă.

„În acești ani am învățat că politica este un joc de echipă. Vedetismul și politica pe persoană fizică nu produc rezultate durabile. Puterea unui partid de a schimba societatea vine din organizare. Iar democrația nu poate funcționa fără încredere, respect și delegare. Le-am cerut colegilor mei să-mi acorde încrederea de a fi liderul acestei construcții frumoase, ce poartă numele USR”, spunea fostul ministru al Transporturilor.

„Și vreau să explic ce înseamnă pentru mine leadership: înseamnă să-ți pese. Să crezi în ce faci. Să fii sincer cu tine și cu cei care ți-au dat încrederea. Să nu te ferești de responsabilitate și să nu abdici. Să conduci. Volanul e acolo, trebuie doar să vrei să pui mâna pe el și să-ți pese de pasageri”, mai scria actualul președinte interimar al USR.

Drulă, președinte interimar la USR după demisia lui Cioloș pentru că primise cele mai multe voturi în BN la ultimul congres

USR a decis în martie că va organiza congresul pentru alegerea președintelui partidului, după demisia lui Dacian Cioloș, în a doua jumătate a lunii octombrie.

Reamintim că în 7 februarie Biroul Național al USR a respins noul program de reforme în partid propus de Dacian Cioloș, de care acesta, președinte al USR, a condiționat rămânerea la șefia partidului. Pentru proiectul lui Cioloș au votat 11 din cei 25 de membri ai conducerii partidului. În aceste condiții, Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR.

În locul său, ca președinte interimar, a venit Cătălin Drulă, din rolul de vicepreședinte ales cu cele mai multe voturi la congresul din 2021.