Șeful Senatului, Florin Cîţu, spune despre atacurile cibernetice ale hackerilor ruși, care au scris că Marcel Ciolacu este preşedintele Senatului, că nu ştie "ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor".

Florin CîțuFoto: Facebook/ Florin Citu
  • "În primul rând, nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor. Dar, trecem peste asta.
  • În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat, e bizar să ai numele corect, dar să greşeşti funcţia. (...) dădeai un simplu search pe Wikipedia şi vedeai cine e preşedintele Senatului”, a comentat Cîţu.

Cîţu a mai precizat că este un război cibernetic iar atacurile vizează toată lumea.

​Grupul de hackeri pro-Rusia Killnet a atacat în ultimele zile site-urile mai multor instituții guvernamentele, dar și ale unor companii, precum și site-ul PSD.

Ei și-au motivat atacul postând o poză cu Marcel Ciolacu, căruia îi atribuie în mod fals funcția de președinte al Senatului și o declarație în care ar fi promis Kievului „asistență maximă” în furnizarea de arme letale.

Specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au anunțat duminică, 1 mai, că au blocat mii de atacuri malițioase în acest sfârșit de săptămână.

Sâmbătă, 30 aprilie, gruparea Killnet a publicat pe canalul de Telegram propriu informația că s-ar afla în spatele mai multor atacuri și, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituții, media, partide politice, business, cultură, etc.) care, spun ei, vor fi în aceste zile noi ținte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS).

Obiectivul principal al atacatorilor este inactivarea site-urilor și a serviciilor web, distrugerea reputației și panicarea utilizatorilor din România.

Citește și: