Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri că în cadrul vizitei efectuate la Kiev s-a discutat și subiectul ca România să poată trimite arme în Ucraina, dar că „cea mai importantă perioadă a timpului pe care am petrecut-o la masa discuțiilor a fost cea legată despre demersurile economice și umanitare pe care Romînia poate să le ofere”.

Zelenski, Ciuca si CiolacuFoto: Captura video

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat miercuri în conferință de presă după vizita în Ucraina dacă s-a discutat posibilitatea ca România să trimită arme în această țară în contextul invaziei Rusiei.

  • ”S-a discutat și acest subiect, dar cea mai importantă perioadă a timpului pe care am petrecut-o la masa discuțiilor a fost cea legată despre demersurile economice și umanitare pe care Romînia poate să le ofere. În momentul de față economia Ucrainei este foarte afectată. exportul de produse cerealiere, de produse agroalimentare reprezentau o contribuție importantă la PIB-ul Ucrainei. Reducându-se această dimensiune a exportului, preocuparea principala este și cea ecvonomică dincolo de efortul pe care poporul ucrainean îl face astfel încât să facă față invaziei Rusiei.”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a amintit că Guvernul României a luat o decizie prin care s-a asigurat transferul de echipament de protecție și munitie către Ucraina.

„În continuare analizam solicitarile pe care Guvernul ucrainean le va înainta și în functie de asta vom lua o decizie.”, a spus Ciucă.

Întrebat dacă se confirmă informațiile din presa bulgară care citează surse din SUA potrivit cărora România și Bulgaria ar fi vândut muniție tip sovietic cărtee Ucraina, premierul Ciucă a răspuns: Nu am vândut muniție nimănui”.