​Plecat la Kiev cu Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă spune că absența lui Florin Cîțu din delegație s-a datorat faptului că „au fost două vizite planificate separat”, dar și că numărul delegaților era limitat.

Florin Citu si Nicolae CiucaFoto: AGERPRES

​„Au fost două vizite planificate separat, a fost vorba de numărul membrilor care trebuiau să faca parte din delegație, condiționat fiind de condițiile de securitate din Kiev”, a declarat miercuri premierul.

Șeful Guvernului a precizat că invitația de a merge la Kiev a primit-o de la premierul Ucrainei, iar delegația „a fost stabilită pe canalele diplomatice prin MAE”. Primele detalii au fost stabilite în urmă cu două săptămâni.

Precizările lui Ciucă vin în condițiile în care a fost, marți, în Ucraina însoțit de liderul PSD Marcel Ciolacu, șef al Camerei Deputaților. Marți, președintele Senatului, Florin Cîțu, declara că va merge și el în Ucraina cu Ciolacu, însă nu a precizat când.

În urmă cu două săptămâni, pe 13 aprilie, Senatul a anunțat că Florin Cîţu a fost invitat să efectueze o vizită oficială în Kiev, Ucraina, de către preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. La nicio oră distanță față de anunțul Senatului, conducerea Camerei Deputaților a trimis o informare conform căreia, Marcel Ciolacu va merge la Kiev pe data de 27 aprilie.