Ultimul sondaj comandat de PSD, în luna aprilie, îl poziționează pe Marcel Ciolacu pe același loc cu premierul Nicolae Ciucă la capitolul încredere - 31%. Liderul USR, Cătălin Drulă este cotat cu 15% încredere în timp ce George Simion are doar 13% credibilitate.

Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu, Kelemen HunorFoto: Guvernul Romaniei

Dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri clasamentul, potrivit sondajului coamndat de PSD, ar arăta astfel:

  • PSD - 36%
  • PNL - 19%
  • AUR - 14%
  • USR - 11%
  • UDMR - 5%

Comparativ cu sondajul Avangarde din luna martie, PSD a crescut un procent , PNL trei procente iar USR și AUR au pierdut câte un procent.

35% dintre cei chestionați nu și-ar dori să aibă invitat la masă niciun politician în timp ce 17% nu au răspuns. 14% l-ar invita pe Marcel Ciolacu la masă în familie, 11% pe George Simon și 6% pe Nicolae Ciucă.

De asemenea, Baromentrul opiniei publice pe luna aprilie 2022 arată că 63% din cei chestionați au auzit despre planul de măsuri sociale și economice adoptat de Guvern și 32% consideră că PSD este inițiatorul măsurilor din acest plan în timp ce doar 7% consideră că PNL l-a inițiat.

La întrebarea credeți că Nicolae Ciucă va reuși mai mult ca premier și președinte al PNL decât Florin Cîțu, 38% au răspuns că da în timp ce 20% iar 42% nu știu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat de institutul Avangarde, la comanda PSD, în perioada 12-20 aprilie, pe un eşantion de 906 de persoane, prin metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +- 3,4%, la un nivel de încredere de 95%.