Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri la Oradea că nu a avut „o invitare directă” pentru a-și expune opiniile de general și expert pe tema războiului din Ucraina, dar că nici nu ar dori să prezinte „elemente specifice pe acest subiect”, deoarece de la nivelul funcției de premier orice declarație ar avea alte conotații.

Nicolae CiucaFoto: Captura Guvern

Premierul Ciucă a fost întrebat miercuri la Oradea în legătură cu reproșurile legate de faptul că deși este general, combatant și premier nu a vorbit niciodată românilor despre războiul în sine de la granița de nord a României.

Ciucă a fost întrebat de un jurnalist, dacă a fost vreodată invitat să își expună opiniile de general și specialist în legătură cu războiul din Ucraina.

„O invitare directă pe acest subiect nu am avut, dar sigur carierea mea profesională este cea pe care o știm și o știți și d-voastra. În acest moment ocup o funcție prin care nu aș dori să vin și să prezint elementele specifice legate de acest subiect, deoarece orice declarație de la acest nivel are alte conotații în spatiul public și în mod deosebit în cel internațional.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.