Premierul Nicolae Ciucă i-a convocat marți pe parlamentarii PNL la Vila Lac. Este prima întâlnire a acestuia cu senatorii și deputații din postura de președinte al PNL. Întâlnirea are loc în contextul în care Nicolae Ciucă și PNL trebuie să-și aleagă în următoarea perioadă echipa care va alcătui noul Birou Executiv.

Nicolae Ciucă, PNL Foto: Facebook PNL

„Este o întâlnire de socializare. Președintele ne-a invitat să ne cunoaștem mai bine, să vorbim despre proiectele legislative”, a declarat pentru Hotnews.ro un senator PNL.

Întâlnirea are loc în contextul în care, după sărbătorile pascale, Consiliul Național al PNL urmează să aleagă secretarul general al PNL dar și echipa Biroului Executiv. Pentru funcția de secretar general este favorit actualul prim-vicepreședinte Lucian Bode.

În ceea ce privește alegerea Biroului Executiv bătălia se va da pe funcția de prim-vicepreședinte pe care Lucian Bode o va lăsa liberă.

În interiorul partidului părerile sunt împărțite când vine vorba de alegerea noii echipe. O parte dintre liderii PNL doresc să rămână actuala echipă și să se propună un nume doar pentru locul vacantat de Lucian Bode. „Pentru a evita lupta internă și nemulțumirile mai bine se fac doar schimbări post pe post, iar actuala echipă din Bex să rămână neschimbată”, a explicat un lider PNL pentru HotNews.ro.

O altă parte din PNL, mai exact liderii de organizații care au performat la alegerile electorale, ca Ilie Bolojan și Dan Motreanu, doresc o nouă alegere a echipei Biroului executiv care să poată gestiona și conduce cu adevărat partidul în locul premierului Nicoale Ciucă. „Premierul nu are experiență politică cu atât mai mult experiență de a gestiona partidul și relația cu teritoriu. Pentru a performa și a pregăti alegerile din 2024 este nevoie de o echipa care să cunoască și să se implice cu adevărat în bucătăria internă a partidului”, au explicat sursele citate.

Biroul Național este format dintr-un secretar general, patru prim-vicepreședinți, 24 vicepreședinți, trezorier și 18 membri, lideri ai organizațiilor județene. Consiliul Național este cel care votează noul Birou Executiv prin vot secret. Potrivit surselor HotNews.ro, o reuniune a Consiliului Național ar urma să aibă loc la începutul lunii mai.