Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că, după alegerile parlamentare din anul 2024, cea mai bună soluție este tot o coaliție PSD-PNL-UDMR. Cât despre rotația premierilor, el a spus că aceasta va avea loc, așa cum s-a stabilit, în 2023, când va fi desemnat prim-ministru de la PSD.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres
  • "Aveam nevoie de o stabilitate politică. O Avem. Acum trebuie să ne axăm asupra unei eficiențe guvernamentale.
  • Și avem acest dialog în interiorul coaliției, chiar dacă prim-ministrul a devenit între timp președintele PNL, și devenind automat un adversar politic al meu și al PSD, cred că am demonstrat, și eu și domnul Ciucă, că avem capacitatea de a ne uni și de a trage căruța în aceeași direcție, să încercăm să găsim cele mai bune soluții, în primul rând pentru combaterea creșterii de prețuri", a susținut Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

El a spus că după alegerile din 2024, cum arată în acest moment procentele şi formaţiunile care vor intra în viitorul Parlament, soluţia rămâne tot coaliţia.

Întrebat ce se va întâmpla la alegeri, când partidele vor intra în campanie, Marcel Ciolacu a spus: "Este sistemul german, fiecare candidează şi apoi se pun toate în acelaşi coş. Vedeţi să se creioneze altă majoritate? Eu nu văd”.

Despre rotaţia premierilor, potrivit protocolului coaliţiei, Ciolacu a spus: ”Domnul Ciucă, fiind preşedintele partidului, va veni cu siguranţă un premier din partea PSD. Important este ca şi până atunci să fim eficienţi”, a spus Ciolacu.

PSD rămâne pe primul loc în intențiile de vot ale românilor, chiar și în sondajele comandate de liberali. Partidul lui Marcel Ciolacu este creditat cu 35%, în vreme ce PNL se situează pe locul doi, în creștere cu trei procente față de precedenta măsurătoare.

Potrivit unui sondaj CURS, realizat la comanda PNL, în intervalul 28 martie - 11 aprilie, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obţine 35% din voturi, urmat de PNL cu 23% din voturi şi de AUR - 12%. Pe locul patru este USR, cu 11%.

Comparativ cu precedentul sondaj, PSD pierde un procent, AUR pierde două procente, în timp ce PNL și USR cresc cu trei procente.