Viorica Dăncilă, fostul premier şi preşedinte al PSD, a fost aleasă în funcţia de preşedinte al formaţiunii Naţiune Oameni Împreună 247 de voturi au fost ”pentru”.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

”S-au înregistrat un număr de 251 de voturi valabil exprimate, 247 de voturi au fost ”pentru”, 2 voturi nule şi 2 voturi ”împotrivă”, a anunţat reprezentantul formaţiunii, potrivit News.ro.

„Votul dumneavoastră ne onorează, dar ne şi responsabilizează în aceeaşi măsură. Am convingerea că vom da tonul schimbării în politica românească (...) Vă garantez că Partidul Naţiune Oameni Împreună (NOI) va fi un partid important pe scena politică românească”, a afirmat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a explicat că a revenit în viaţa politică, alăturându-se unui nou proiect politic, pentru că în ultimii doi ani şi jumătate parcursul ţării ”s-a schimbat într-un mod brutal”.

”Dacă România se afla pe drumul bun, dacă simţeam că românii aveau un nivel de trai mai bun, dacă ţara era reprezentată cu demnitate pe plan extern, dacă nu vedeam o clasă politică care îşi bazează acţiunile pe promovarea urii şi a dezbinării, nu pe solidaritate, nu pe identificarea de proiecte şi soluţii la provocările actuale, probabil că drumul meu se contura în afară politicii”, a argumentat Dăncilă.

Ea a făcut, de asemenea, referire la ceea ce a numit ”trădare” şi lipsa de implicare a foştilor colegi din PSD în campania pentru alegerile prezidenţiale în care a candidat.

Dăncilă a reclamat ura, violenţa, aroganţa şi lipsa de empatie, dublate de un ”dezastru în plan economic”. Ea a criticat modul în care a fost gestionat pandemia de COVID-19, împrumuturile mari şi fără justificare din acea perioadă, lipa unor decizii imediate cu impact pozitiv şi ”înţelegerile subterane dintre unele partide pentru putere” despre care spune că au impact negativ asupra ţării şi a populaţiei. Fostul premier consideră că ”nimic nu justifică a scădere atât de mare a nivelului de trai” din ultimii doi ani.

Ea s-a arătat convinsă că revenirea sa în politică îi va ”atrage multe critici” şi a dat asigurări că nu va face ”niciun pas înapoi, indiferent de atacurile sau dezinformările care vor urma”.