Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu a participat la Congresul Extraordinar al PNL de duminică deoarece „are o activitate furibundă” la instituţiile europene, unde se preocupă de criza geopolitică, scrie News.ro. De asemenea, Rareş Bogdan a precizat că niciun alt lider politic din afara PNL nu a fost invitat la Congres, deoarece a fost vorba de o chestiune internă a liberalilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat de ce a lipsit preşedintele Klaus Iohannis de la Congresul PNL de duminică, Rareş Bogdan a declarat duminică seară, la Digi24, că acesta este extrem de preocupat de situaţia geopolitică şi se implică în sprijinirea Ucrainei.

„Preşedintele României de 45 de zile este într-o activitate furibundă, vă spune un om care stă 3-4 zile la Strasbourg, Paris sau Bruxelles, la instituţiile europene. România practic se reconfigurează la nivelul leadership-ului european. Domnia sa este extrem de preocupat de situaţia geopolitică, geostrategică, este parte activă a încercării de a sprijini Ucraina, de a ridica UE, de a sprijini ca un pilon de securitate Alianţa Nord-Atlantică în regiune, este în plină activitate de mediere de conflicte, de sprijin pentru Ucraina şi domnia sa a considerat că este mai important ca în acest moment să se ocupe de problemele de reprezentarea României şi o face cu mare cinste”, a explicat Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că acest Congres extraordinar al PNL a fost o chestiune internă.

„Chestiunea noastră fiind una internă, nu am invitat niciun alt lider, nici din partea dreaptă a eşicherului, nici din colegii de guvernare, pentru că am considerat că trebuie să rezolvăm o problemă extrem de rapid, fără prea multe floricele, cu multă seriozitate, cu multă solemnitate şi să ne apucăm de treabă pentru că e nevoie de bună guvernare, e nevoie de măsuri”, a declarat Rareş Bogdan.