Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă că în luna octombrie fomaţiunea politică va avea un congres, scrie News.ro. Întrebat dacă va candida la viitorul congres, el susţine că nu a luat o decizie definitivă, dar că aceasta este „o opţiune care este foarte posibilă şi validă”.

Catalin DrulaFoto: Agerpres

„Vom avea congres în toamnă. În această perioadă suntem axaţi pe opoziţie, suntem singurul partid de opoziţie. (...) Noi facem o opoziţie extrem de profesionistă. (...) Congresul va fi în luna octombrie, vă garantez că la noi nu va fi un singur candidat”, a afirmat Cătălin Drulă, marţi seară, la TVR.

Întrebat dacă va candida la viitorul congres al partidului, Drulă a răspuns că aceasta este „o opţiune care este foarte posibilă şi validă”, subliniind că va face un anunţ dacă va lua o decizie în acest sens.

El a subliniat că USR monitorizează PNRR, monitorizează „derapajele Guvernului”, arătând că „cele mai importante derapaje sunt pe două direcţii: pe direcţia democraţiei şi, pe partea cealaltă, economia, inflaţia şi degradarea încrederii oamenilor în sistemul politic din România”.

Cătălin Drulă a vorbit şi despre relaţiile interne din partid, spunând că „USR e ca un stup” şi că se înţelege bine cu toţi colegii săi. Drulă a afirmat, de asemenea, că are o relaţie bună cu predecesorul său, Dacian Cioloş.