Liderii Coaliției au renunțat, luni, să facă evaluarea miniștrilor și s-au certat mai bine de cinci ore pe împărțirea funcțiilor în teritoriu.

Nicolae Ciuca si o parte din ministrii Guvernului PNL-PSD-UDMRFoto: Captura

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că în ședința Coaliției în care era programată evaluarea miniștrilor cabinetului Ciucă nu s-a discutat despre măsuri economice și prioritățile din ministere, ci despre împărțirea funcțiilor din esalonul doi și trei.

Potrivit surselor citate, PSD, PNL și UDMR au discutat despre împărțirea unor posturi de secretari de stat și a funcțiilor din consiliile de administrație a mai multor instituții.

Într-o ședință care a durat mai bine de cinci ore, și care până la publicarea materialului nu s-a încheiat, membrii Coaliției nu au reușit să găsească formula de împărțire a funcțiilor.

Un exemplu a fost propunerea ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care a propus liderilor Coaliției o reîmpărțire a funcțiilor de inspectori scolari din toată țară.

Potrivit surselor citate probleme au fost la numirea funcțiilor de prefecți și secretari de Consilii Județene. Astfel, PSD, PNL și UDMR nu au reușit să ajungă la un consens pentru funcțiile din deconcentrate din Iași, Mureș, Brăila, Satu Mare și Giurgiu.

Reamintim că liderii Coaliției de guvernare s-au reunit luni într-o şedinţă extraordinară la Palatul Parlamentului pentru a discuta măsurile economice iar miniștrii cabinetului Ciucă au fost chemați, rând pe rând, la o evaluare cu liderii Coaliției.