Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate depusă de USR potrivit căreia Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, nu se califica pentru a ocupa funcţia de membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Alexandru StanescuFoto: cdep.ro

„Cu unanimitate de voturi, Curtea Constituțională a admis sesizarea de neconstituționalitate și a constatat că Hotărârea Parlamentului nr.49/2021 privind numirea unui membru în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei este neconstituțională”, se arată într-un comunicat al CCR.

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost propus în decembrie 2021 de către social-democraţi drept membru în Comitetul de reglementare al ANRE.

USR a sesizat Curtea Constituțională pe 15 decembrie 2021 invocând legea și faptul că Stănescu nu doar că nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege, dar nici măcar nu avea vreo legătură cu domeniul energiei.

Alexandru Stănescu a demisionat pe 3 martie din funcția de membru în ANRE, pe motiv că vrea să se dedice unor proiecte care îi solicită „întreaga” implicare.