Încheierea pandemiei și invadarea Ucrainei de către Rusia a modificat opțiunile românilor când vine vorba de preferințele electorale. În plină pregătire de a-și alege o nouă conducere, AUR a pierdut 3,5 procente în preferințele electoratului și se clasează acum pe locul trei, potrivit ultimului sondaj INSCOP.

George Simion, co-presedinte AURFoto: AGERPRES

Co-președintele AUR, George Simion care și candidează pentru funcția de președinte plin la congresul partidului din 27 martie susține însă că partidul său nu a pierdut încrederea propriilor votanți. Contactat de HotNews.ro, Simion spune că sondajul INSCOP nu arată o scădere de popularitate a AUR în rândul românilor.

„Acele case de sondare a opiniei publice ne dădeau la 1% înaintea alegerilor din Decembrie 2020. Acum se sincronizează cu jurnaliști pe care i-a apucat brusc grija de partidul nostru și de Editorialiști care ne vestesc dispariția. Nu sunt credibili nici ei nici sondajele lor. Nu cred că am scăzut în sondaje. Dacă ne uităm atent vedem că dintr-o dată PNL a crescut 10 procente. Sunt destul de sceptic, nu stă în picioare scăderea asta la votanții AUR, nu este reală”, a declarat pentru HotNews.ro, Simion.

Întrebat de ce AUR nu mai este așa vizibil pe scena politică, liderul AUR susține că războiul din Ucraina a schimbat logica politică, iar partidul său are alte priorități acum.

„Nu mai apărem prea mult la televizor este și situația asta cu războiul. Acum avem alte priorități. Vreau să ne concentrăm pe congres și apoi finalizarea campaniei de semnături în primăvară pentru demiterea lui Klaus Iohannis și apoi vom lucra la programul de guvernare și guvernul din umbră al partidului” susține Simion.

Cum arată structura de conducere AUR și cine candidează

AUR va avea congres extraordinar peste două săptămâni, mai exact pe 27 martie, când își va alege președintele și membrii Biroului Național.

Structura de conducere AUR:

  • președinte
  • prim-vicepreședinte
  • președinte Consiliul Național
  • președinte Senat
  • secretar general
  • 10 vicepreședinți

Potrivit surselor HotNews.ro senatorul Claudiu Tîrziu va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Național, Marius Lulea pentru funcția de prim-vicepreședinte iar Sorin Lavric -președinte al Senatului.

Congresul va fi organizat la Parlament pe 27 martie și sunt așteptați să participe 800 de delegați.