Congresul USR pentru alegerea președintelui partidului, după demisia lui Dacian Cioloș, va avea loc în a doua jumătate a lunii octombrie, a decis luni Biroul Politic, potrivit liderului interimar Cătălin Drulă.

Catalin DrulaFoto: Agerpres

„Am decis în Biroul Naţional de astăzi - congresul pentru alegerea unui preşedinte plin la USR să fie în toamnă, în a doua parte a lunii octombrie”, a anunţat Cătălin Drulă, luni, la Parlament, conform News.ro.

El a mai spus că încă nu a decis dacă va candida pentru şefia USR: „Nu am luat încă decizia, când voi lua decizia, o voi anunţa”.

Reamintim că în 7 februarie Biroul Național al USR - dominat de echipa lui Dan Barna - a respins noul program de reforme în partid propus de Dacian Cioloș, de care acesta președinte al USR a condiționat rămânerea la șefia partidului. Pentru proiectul lui Cioloș au votat 11 din cei 25 de membri ai conducerii partidului. În aceste condiții, Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR.

El a spus că este o decizie firească și de bun simț, din moment ce programul său a fost respins. Cioloș a mai spus că nu mai are de gând să candideze pentru funcția de președinte al formațiunii, pentru că "nu are rost", și nici să reînființeze vechiul Plus.