Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Cătălin Drulă, George Simion și Kelemen Hunor au postat pe grupurile de socializare mesaje de susținere pentru Ucraina și cer aplicarea tuturor sancțiunilor internaționale contra Rusiei pentru oprirea războiului.

noua coalitie PNL, PSD, UDMR si minoritatiFoto: Presidency.ro

Liderul PSD Marcel Ciolacu condamnă cu fermitate atacul la adresa Ucrainei comis de Federaţia Rusă şi exprimă solidaritatea cu toţi cetăţenii ucraineni.

  • ”Condamnăm cu fermitate atacul la adresa Ucrainei comis de Federaţia Rusă şi ne exprimăm solidaritatea cu toţi cetăţenii din statul vecin. Această încălcare a dreptului internaţional reprezintă un precedent periculos pentru comunitatea internaţională şi un risc pentru pacea de pe continentul nostru. România este pregătită să ofere asistenţă umanitară şi să gestioneze această criză împreună cu aliaţii noştri din NATO şi Uniunea Europeană”.

Florin Cîţu spune că agresiunea Rusiei va fi întâmpinată cu cea mai puternică şi imediată reacţie din partea comunităţii internaţionale.

  • ”Condamn cu fermitate agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Această agresiune din partea Rusiei va primi cea mai puternică şi imediată reacţie din partea comunităţii internaţionale, implicând consecinţe grave şi costuri uriaşe”.

Președintele USR Cătălin Drulă spune că agresiunea rusă nu poate fi în niciun fel justificată sau acceptată.

  • "Vladimir Putin a început în această noapte un război nelegitim şi crud. Este o agresiune monstruoasă asupra unei ţări paşnice. Ataşamentul României faţă de principiile democratice şi faţă de idealul de libertate ne obligă să fim solidari cu Ucraina în aceste momente extrem de dificile. Nu contează că suntem acum în opoziţie, vom sprijini aceste eforturi cu tot ce putem. Agresiunea rusă nu poate fi în niciun fel justificată sau acceptată. De aceea nu putem asista pasivi la distrugerea unui stat şi a unei naţiuni, a căror unică vină a fost că au vrut să îşi decidă singure soarta. Federaţia Rusă trebuie să suporte acum întreaga forţă a sancţiunilor internaţionale".

AUR condamnă agresiunea militară rusă asupra Ucrainei şi anunţă miting în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

  • ”Condamnăm invazia militară a Rusiei în Ucraina. Suntem îngrijoraţi de soarta etnicilor români de acolo şi de ameninţările repetate asupra teritoriului României.

Kelemen Hunor cere comunității internaţionale să folosească toate mijloacele şi sancţiunile pentru a forţa Rusia să oprească războiul.

  • "Condamnăm cu fermitate şi considerăm inacceptabilă invazia rusă în Ucraina. Suntem solidari cu Ucraina şi cu toate naţionalităţile sale. Comunitatea internaţională trebuie să folosească toate mijloacele şi sancţiunile pentru a forţa Rusia să oprească războiul. România trebuie să fie pregătită pentru a primi refugiaţi de război. Suntem îngrijoraţi pentru maghiarii din Ucraina Transcarpatică şi pentru comunitatea română din Ucraina. Aş vrea să-i asigur că pot conta pe sprijinul nostru în aceste momente dificile!".