Numirile de la miezul nopții ale premierului Ciucă au devenit o obișnuință, mai ales atunci când numele ridică semne de întrebare. Este și cazul lui Mihai Diaconu care a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor.

Premierul Nicolae CiucaFoto: Captura video Guvern

Diaconu este cunoscut drept un apropiat al fostului ministru PSD al Finanțelor Darius Vîlcov.

Diaconu a fost secretar general al Ministerului Finanțelor, fiind înlăturat în urma reorganizării instituției de către Florin Cîțu, în 2020.Hotărârea de Guvern privind reorganizarea a fost atacată ulterior de Diaconu și de alți angajați în instanțele de contencios administrativ, iar Ministerul Finanțelor a pierdut procesele.

Diaconu a fost ulteror demiterii și director general adjunct la Direcția Generală de Legislație și Reglementare în domeniul Activelor Statului (DGLRDAS). De precizat că se transferase din Minister. După ce a câștigat procesul, a decis să revină. Ministerul oricum nu avea încotro decât să accepte.

Guvernul şi Ministerul Finanţelor au fost obligați la plata drepturilor salariale pe care le-ar fi obţinut pentru exercitarea funcţiei de director general adjunct al DGLRDAS de la data dispariţiei efective a funcţiei din statul de plată şi până la reintegrarea acestuia în funcţie, precum şi la plata dobânzii legale aferente.

De asemenea, Curtea de Apel a obligat Guvernul și Ministerul, în solidar, la plata sumei de 5.450 lei către reclamant, cu titlu de cheltuieli de judecată.