Copreşedintele AUR, George Simion, a provocat un nou scandal marţi în plenul Camerei Deputaţilor, după ce l-a jignit pe preşedintele comisiei de apărare, liberalul Pavel Popescu, în urma schimbării lui Dumitru Coarnă din această comisie. În replică, Pavel Popescu l-a numit pe Simion "separatist” şi a anunţat că grupul PNL va face o nouă sesizare la Biroul Permanent legat de comportamentul lui Simion la şedinţele Parlamentului. Miza scandalului are legătură cu cooptarea lui Coarnă în AUR, acesta urmând să-și anunțe adeziunea în partidul lui George Simion.

George Simion, co-presedinte AURFoto: AGERPRES

Camera Deputaţilor a aprobat marţi solicitarea grupului parlamentar al PSD de a-l transfera pe deputatul social-democrat Dumitru Coarnă de la Comisia pentru apărare la Comisia pentru egalitate de şanse, Coarnă susţinând că PSD l-a sancţionat pentru poziţiile sale publice, printre care aceea că a votat în favoarea moţiunii simple pe energie.

Decizia a provocat o nouă reacție virulentă a liderului AUR George Simion:

  • ”Este inadmisibil, un om valoros, cum este domnul Coarnă, să fie scos din comisia de apărare unde preşedinte este acea caricatură la care vă uitaţi, asta spune totul.
  • Scoateţi profesioniştii din comisia de apărare, mai ales în momente ca acestea (...)
  • Scoateţi profesioniştii din comisia de apărare şi lăsaţi caricaturile”, a spus Simion în plenul Camerei Deputaţilor, referindu-se la liberalul Pavel Popescu, care conduce Comisia de apărare.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că Dumitru Coarnă urmează să demisioneze din PSD și să se înscrie în AUR.

În replică, deputatul PNL Pavel Popescu a spus de la tribuna Parlamentului că ”este inacceptabil că un preşedinte de partid se comportă ca un separatist din regiunile Donetsk şi Lugansk”:

  • ”Este inacceptabil ca un coleg să vină în fiecare zi de 20, 30 de ori la acest microfon să îşi jignească şi să îmbrâncească colegii, indiferent din ce partid fac parte.
  • Fac un apel la toţi colegii noştri să ia atitudine la acest separatist pe care sper ca în următorul mandat poporul să nu îl mai voteze”.

El a anunțat, potrivit News.ro, că grupul PNL va face din nou o sesizare către Biroul Permanent, cu privire la comportamentul acestuia.

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a venit şi el la tribună şi a susținut că vede schimbarea sa din comisia de apărare drept un pas înainte, pentru că va merge într-o comisie prezidată de Dan Tănasă, de la AUR.