​​Liderii Coaliției au ajuns, marți, la un acord de principiu privind scăderea accizei la carburanți. Propunerea a venit din partea PSD.

Marcel Ciolacu si Florin CituFoto: AGERPRES

UPDATE 14.45Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), a anunțat pe Facebook că a propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, susținând că măsura "ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu”.

El spune că propunerea sa a fost validată în ședința coaliției, astfel că în perioada imediat următoare Guvernul va avea discuții cu Comisia Europeană și cu marile companii distribuitoare de carburanți "pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”.

Înainte de o decizie finală, se așteaptă o analiză în acest sens a Ministerului Finanțelor.

Surse social-democrate au declarat luni pentru HotNews.ro că PSD va propune marți, în ședința coaliției, scăderea accizelor la carburanți (benzină, motorină, GPL) la jumătate. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, într-o declarație la Parlament că PSD vrea să facă propunerea partenerilor de Coaliție.