În plin proces de credibilizare pe scena politică, AUR se pregătește să-și aleagă o nouă conducere în luna martie. George Simion a declarat pentru HotNews.ro că pe 27 martie,AUR va avea congresul extraordinar, care își va desemna un singur președinte și un Birou Național format din vicepreședinți și secretari. Simion vrea să poziționeze AUR drept un partid conservator și unionist și renunță la nominalizarea lui Călin Georgescu pentru funcția de președinte de onoare.

George Simion, la protestul AURFoto: AGERPRES

"Biroul Național a convocat Consiliul Național pe 27 februarie și congresul partidului va avea loc pe 27 martie de ziua Basarabiei cu România. Toți cei care au fost la vârf până acum, oamenii noi din structurile teritoriale se vor regăsi în viitoarea conducere AUR. Noua structură a partidului va fi definitivată în următoarea perioadă și va avea un președinte, zece-cincisprezece vicepreședinti, un secretar general și un secretar adjunct și un președinte de onoare", a declarat George Simion pentru HotNews.ro.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că senatorul Claudiu Tîrziu va candida pentru funcția de președinte de onoare AUR.

Întrebat dacă senatorul și actualul co-președinte al partidului Claudiu Târziu se va regăsi în forul de conducere, Simion a răspuns: "Cu siguranță da". Însă a evitat să precizeze pe ce funcție.

De asemenea, pentru funcția de premier AUR va fi susținut, la propunerea lui Claudiu Tîrziu, Marius Lulea, autorul unei cărţi în care mareşalul Antonescu este comparat cu victimele comunismului.

Informațiile apar în contextul în care Călin Georgescu, propus inițial de George Simion drept premier și președinte de onoare AUR, a anunțat printr-un videoclip pe YouTube că a întrerupt orice discuție pe tema nominalizărilor în funcții din partea AUR, dar că ”rămâne deschis pentru orice soluție care să ajute țara".

”După propunerea de a fi președinte de onoare al partidului AUR au fost făcute numeroase comentarii și speculații publice, unele sugerând că doresc să generesc (sic!) dezbinare și să stârnesc conflicte. Crezul meu și sensul vieții mele este și va rămâne întotdeauna unitatea tuturor românilor sub același steag al binelui pentru a înfăptui împreună obiectivele majore de interes național. Am convenit de comun acord cu domnul George Simion, co-președinte al partidului AUR, suspendarea oricăror discuții pe tema președinției de onoare sau a oricărei nominalizări, dar rămân deschis întotdeauna, pentru orice soluție care să ajute țara noastră”, spune Georgescu în filmulețul postat.

De altfel, Simion s-a delimitat în ultima perioadă de Călin Georgescu, încercând să repoziționeze AUR drept un partid conservator-unionist. În acest sens liderii AUR se află în plină campanie de rebrenduire doctrinară și s-au afișat public alături de fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici, președintele PMP, Cristian Diaconescu și analistul economic Petrișor Peiu.