​Ion Vasile, președinte, cu rang de secretar de stat, al Administrației Naționale a Rezervelor Statului, și Gabriel Marius Mureșan, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), au fost demiși joi prin decizii semnate de premierul Nicolae Ciucă. Ambii fuseseră numiți în funcții de către fostul premier Florin Cîțu. Un alt secretar de stat din Ministerul Culturii, Liviu Brătescu, prim-vicepreședinte PNL Iași, a fost eliberat la cerere din această poziție în care fusese numit în Guvernul Ludovic Orban.

Nicolae CiucaFoto: Guvern

Ion Vasile fusese numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, printr-o decizie luată în 27 octombrie 2021 de premierul interimar Florin Cîţu.

Gabriel Marius Mureșan fusese numit în funcția de secretar de stat în MAI în 18 martie 2021 de același Florin Cîțu.

În locul celor doi, premierul Ciucă a numit astăzi pe Georgian Pop ca președinte al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, și pe Aneta Matei, ca secretar de stat în MAI, potrivit altor decizii publicate joi, 17 februarie în Monitorul Oficial.

Tot astăzi a mai fost eliberat la cerere din funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii, Liviu Brătescu, prim-vicepreședinte PNL Iași. Acesta și-a înaintat miercuri demisia de la Ministerul Culturii, invocând motive personale.

Liviu Brătescu, istoric român, care deține funcția de cercetător la Institutul de Istorie A.D. Xenopol, Iași din cadrul Academiei Române, fusese numit în această funcție în urmă cu 2 ani, de către premierul de atunci Ludovic Orban.

În locul său, premierul Ciucă a numit-o pe Diana-Ștefana Baciuna.

Tot joi, premierul l-a numit pe Ștefan Rohnean în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale Anti-Doping, pentru un mandat de 5 ani și pe Florin Sergiu Dobrescu în funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.