​Președintele Klaus Iohannis susține că NATO reprezintă cea mai solidă garanție de securitate pentru România, ultimele decizii ale SUA și Franței de a asigura o prezență militară concretă în țara noastră fiind „un semnal ferm de coerență și consistență a solidarității euroatlantice”.

Klaus IohannisFoto: Captura video

Șeful statului a vizitat joi sediul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, de la Craiova.

Iohannis a afirmat că „evoluțiile actuale de securitate din vecinătatea noastră directă dovedesc, încă o dată, că măsurile luate de NATO sunt necesare”.

Declarații ale șefului statului:

  • NATO reprezintă, fără niciun dubiu, cea mai solidă garanție de securitate pentru România, aspect deosebit de important, mai ales în condițiile acutizării riscurilor, amenințărilor și provocărilor la adresa securității europene. În ceea ce ne privește, România își va îndeplini toate angajamentele asumate, contribuind astfel la statutul NATO de cea mai puternică și eficientă Alianță de apărare colectivă din istorie.
  • Evoluțiile actuale de securitate din vecinătatea noastră directă dovedesc, încă o dată, că măsurile luate de NATO sunt necesare, iar România, la rândul său, este hotărâtă să-și îndeplinească angajamentele asumate, conform deciziilor luate în cadrul Alianței. Din această perspectivă, rolul Brigăzii Multinaționale Sud-Est este cu atât mai important în asigurarea securității regiunii Mării Negre.
  • Deciziile recente luate de Statele Unite ale Americii și de Franța, care ne sunt aliați și parteneri strategici puternici, de a asigura o prezență militară concretă în România, reprezintă un semnal ferm de coerență și consistență a solidarității euroatlantice.