Copreședintele AUR George Simion a anunțat luni seară că partidul va organiza un ”mega protest” pe 27 februarie similar celor din Canada, cu camioane, tractoare și automobile. Simion i-a îndemnat chiar și pe fermieri ”să iasă în stradă cu oi, capre... că și ei au probleme”.

George Simion, la protestul AURFoto: AGERPRES

”Noi avem foarte mulți membri și prieteni care sunt șoferi de TIR și care sunt foarte nemulțumiți”, a declarat Simion la Antena 3.

Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), a confirmat la același post de televiziune că are informații că se pregătește un protest al camionagiilor și că el va susține acest protest, inclusiv pe parte de organizare.

El a enumerat principalele 3 nemulțumiri ale transportatorilor: pachetul de Mobilitate care face ca toate camioanele românești să revină goale în țară o dată la 8 săptămâni, creșterea prețurilor la RCA și lipsa forței de muncă calificate.

Simion i-a îndemnat chiar și pe fermieri ”să iasă în stradă cu oi... că și ei au probleme”.

„Hoții vor să dea un OUG noaptea, așa că ieșim în Piața Victoriei iar pe 27 februarie pentru facturi, prețuri și dreptate!”, a scris Simion pe contul său de Facebook.

Pe de altă parte, liderul AUR, prezent în studioul Antenei 3, a reluat acuzațiile la adresa ministrul Energiei, Virgil Popescu, privind reținerea acestuia de către poliție la începutul anilor 2000, dar Parchetul nu l-a trimis în judecată, iar actualul ministru nu a fost judecat sau condamnat.

Vorbind despre discursul celui propus să fie președintele de onoare ale AUR, Călin Georgescu, care îi consideră eroi pe generalul Antonescu și pe Corneliu Zelea Codreanu, Simion spune că ”Georgescu a făcut o gafă” și că se dezice de orice atitudine legionară sau antisemită.

”Nu sunt un simpatizant al Mișcării Legionare... Le cer acestor oameni să-și revizuiască atitudinea fiindcă nu poți face politica viitorului cu aceste atitudini”, spune Simion.

Cine va candida la prezidențiale din partea AUR

George Simion spune că nu poate candida la prezidențiale deoarece nu este pregătit și mai are nevoie de timp. ”Eu trebuie să mai evoluez. Ati văzut cât de impulsiv am fost și azi în Parlament și regret”, a spus acesta la Antena 3.

Printre numele vehiculate de liderul AUR se numără președintele Academiei Ioan Aurel Pop sau actorul Mircea Diaconu.