​Biroul Național al USR, dominat și convocat de echipa lui Dan Barna a decis, duminică, în unanimitate publicarea pe platforma internă a partidului a înregistrării în care Dacian Cioloș a amenințat cu demisia. De asemenea, ar trebui desecretizate ședințele care au avut loc după alegerea lui Dacian Cioloș ca președinte, respectiv cele din octombrie până în prezent.

Dacian CiolosFoto: AGERPRES

Potrivit deciziei Biroului Național însă nu vor fi publice ședințele care conțin excluderi, suspendări, strategie, negocieri, tactici politice.

„Membrii Biroului Național decid în unanimitate publicarea internă a tuturor înregistrărilor ședințelor care nu conțin excluderi, suspendări, tactici de negociere, strategie politică”, se arată în decizia conducerii USR.

În termen de 48 de ore, doi USR-iși vor trebui să „analizeze tematica ședințelor pentru a stabili ce fel de informații confidențiale nu vor fi publicate pentru a nu dăuna intereselor politice în extern”, se arată în decizia care precizează că desemnarea celor doi se va face luni.

O treime dintre membrii Biroului Naţional al USR au convocat şedinţa forului de conducere duminică, pentru a aproba publicarea înregistrării în care Dacian Cioloş a ameninţat cu demisia.

”Subsemnaţii, Cătălin Drulă, Dan Barna, Ionuţ Moşteanu, Vlad Botoş, Claudiu Năsui, Cristina Prună, Adrian Echert, Stelian Ion, Silviu Dehelean, Lucian Stanciu – Viziteu, Liviu Mălureau, Radu Miruta, Radu Panait şi Radu Mihaiu - în calitate de membri ai Biroului Naţional al USR, Convocăm, în baza art. 53 alin. 5 teza a II-a din Statutul USR, şedinţa Biroului Naţional pentru data de 06.02.2022 ora 12.00 prin Zoom”, a fost mesajul transmis membrilor Biroului Naţional al USR.

La rândul său, preşedintele USR, Dacian Cioloș a transmis un mesaj colegilor, pe grupurile interne, în care a explicat că nu se opune demersului, chiar dacă acesta nu este statutar.