Ion Iliescu si Adrian Nastase s-au intalnit, vineri seara, la negocieri pre- electorale cu liderii PNL. Conform unor surse din interiorul celor doua formatiuni politice, de la discutii a lipsit liderul PSD, Mircea Geoana. Conducerea celor doua partide au discutat despre o eventuala colaborare in campania electorala precum si despre formarea unui guvern PSD-PNL, dupa alegerile din 2008.

Conform surselor HotNews.ro, la intalnire au participat Ion Iliescu, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc si Dan Nica alaturi de Calin Popescu Tariceanu si de vicepresedintii Dan Motreanu, Teodor Melescanu, Ludovic Orban. Liderii celor doua partide au discutat, pentru prima oara in aceasta formula, despre o strategie comuna la scrutinul din 2008 si au analizat posibilitatea incheierii unui pact de colaborare pe termen lung, in vederea guvernarii.

S-ar parea ca social-democratii si liberalii au renuntat la ideea declansarii alegerilor anticipate prin depunerea unei motiuni de cenzura. Aceleasi surse sustin ca intalnirea nu s-a finalizat cu un pact, urmand ca in zilele urmatoare sa mai aiba loc astfel de discutii.

Precizam ca liderul PSD, Mircea Geoana - cel mai vehement sustinator al unei colaborari cu PN - nu a fost invitat la discutii. Atat Ion Iliescu cat si Adrian Nastase au fost rezervati in ceea ce priveste constituirea unei aliante pre-electorale cu liberalii.