Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că nu este de acord cu introducerea certificatului verde COVID-19 la locul de muncă. Ciolacu este de părere că ar fi "un pic cam tardive" alte măsuri în acest sens pentru că la noi este aplicat certifcatul verde şi funcţionează în baza unei ordonanţe de urgenţă.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

"Nu sunt specialist în domeniu şi am făcut un apel clar la oamenii politici, inclusiv la mine, să nu ne dăm noi mai mult cu părerea într-un domeniu pe care nu îl stăpânim. (...) Noi avem un certificat verde conform unei ordonanţe de urgenţă în vigoare. Eu nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă. (...) A detaliat OCDE despre acest cerificat verde la locul de muncă, nu la locul de muncă, obligativitatea medicilor de a se vaccina? Am înţeles că 90% dintre medici sunt vaccinaţi. Sunt un pic cam tardive aceste măsuri", a declarat Ciolacu la sediul central al PSD.

Referitor la rata de vaccinare mică a ţării noastre, liderul PSD a precizat că este uşor să schimbi miniştri şi să creezi majorităţi, dar este foarte greu să recâştigi credibilitatea românilor.

"E adevărat că avem o rată redusă a vaccinării. E uşor să schimbi miniştri, e uşor să creezi majorităţi, este foarte greu să recâştigi credibilitatea românilor", a precizat el.