Liderii PSD, PNL şi UDMR se reunesc, luni, de la ora 18.00, într-o nouă şedinţă a coaliţiei în format online, pe agendă aflându-se Ordonanţa privind măsurile din energie, precum şi gestionarea valului 5 al pandemiei şi analiza indicatorilor economici, scrie news.ro. Liderul PNL Florin Cîţu afirma, săptămâna trecută, că în opinia sa, estimarea de anul acesta privind deficitul nu este ambiţioasă şi că sigur va fi o coaliţie în perioada următoate în care ministrul de Finanţe va veni şi va explica dacă aceste îngrijorări ale lui sunt împărtăşite şi de PSD.

Marcel Ciolacu si Florin CîțuFoto: Colaj foto

Ordonanţa privind măsurile din energie a fost pusă deja în consultare publică şi ar urma să fie adoptată în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta. Liderii coaliţiei trebuie să găseasc, însă, şi o serie de măsuri pentru perioada după 1 aprilie, social-democraţii insistând că este nevoie de un preţ reglementat la energie electrică şi gaze naturale.

Pe agenda discuţiilor ar putea fi şi măsurile luate pentru gestionarea valului 5 al pandemiei, după nemulţumirile preşedintelui PNL Florin Cîţu.

Liberalii insistă şi pentru adoptarea certificatului verde.

Cîţu afirma, recent, că decizia renunţării la proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic COVID-19 la locul de muncă a venit din partea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

”Aş vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creşterea numărului de vaccinări”, spunea Cîţu.

Coaliţia trebuie să pregătească şi priorităţile legislative din noua sesiune parlamentară care începe la 1 februarie.

O restanţă din partea liberalilor este şi nominalizarea unui nou ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, după demisia lui Florin Roman, în luna decembrie. Liderul PNl se află, însă, în această perioadă, într-un turneu intern prin filialele partidului.