Ministrul apărării Vasile Dîncu spune că nu se pronunță asupra acuzațiilor de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă doar pe baza unei ”analize jurnalistice” și că așteaptă raportul Universității Naționale de Apărare privind teza de doctorat.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu am discutat cu premierul despre acest lucru. Am văzut că Universitatea Națională de Apărare a fost sesizată pentru a face un raport, așa cum prevede regulamentul. Doar pe baza unei analize jurnalistice nu pot să mă pronunț”, a declarat Dîncu, la digi24.

El a insistat însă că trebuie făcută o distincție între domeniul profesional și cel academic, adăugând că unele standarde și reguli privind citarea corectă nu ar fi fost în vigoare la data redactării tezelor de doctorat care sunt incriminate.

Întrebat dacă premierul ar trebui să își dea demisia în cazul confirmării plagiatului de către CNATDCU, Dîncu a spus:”Este o chestiune care ține de o ipoteză, nu mă pronunț. Nu știm ce se va întâmpla. Demisia este un act unilateral de voință și conștiință, nu trebuie să-l impunem noi din afară”.

Vasile Dîncu a mai spus că în opinia sa, la acest moment, acuzațiile nu reprezintă un punct vulnerabil pentru guvern și că acesta va fi judecat în funcție de ce va reuși să facă pentru societate.

În același timp, el a spus că nu a discutat situația nici cu colegii de la PSD, nici cu liderul PSD Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne publicat marți, că generalul în rezervă a plagiat în lucrarea de doctorat pe care a susținut-o în 2003 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”. În timp ce Victor Ponta și-a pierdut definitiv titlul de doctor în drept, Mihai Tudose a încercat să renunțe la titlu, însă a pierdut în instanță.